Skip to main content

Kapcsolatainkat…

…hármas normagyűjtemény szabályozza: a törvények – az erkölcsi elvárások – a konvenciók. Ez utóbbi alapján ismerszik meg az európai. Évtizedek múltak el úgy, hogy a társadalom különösebb viselkedéskultúra-elvárásokat támasztott volna velünk szemben. A magánéletben a családok őriztek meg illemtani elemeket, a közéletben pedig a leegyszerűsödött formákat fogadták el. A nemzetközi gazdasági életbe való intenzív bekapcsolódásunk szükségessé teszi, hogy egyrészt felelevenítsük és korszerűsítsük viselkedéskultúra-ismereteinket, másrészt pedig magabiztosan alkalmazzuk a hivatali protokoll adta lehetőségeket.

A konvenciókat…

… nem csak tanuljuk, beépült a „génjeinkbe”. A „bunkó” jelzőt leginkább szociálisan alulkultúráltak ragasztják egymásra. A viselkedéskultúra és a protokoll elsajátításához nyújtanak segítséget a G-Protokoll Bt egy-, két- vagy háromnapos protokoll-tanfolyamai, ahol a hallgatók is részt vesznek egyes helyzetgyakorlatokban. A gyakorlat azt mutatja, hogy a leghatékonyabb eredmény akkor érhető el, ha egy cég, intézmény munkatársai két-három csoportra elosztva hallgatják meg az előadásokat. Az asszisztensi – titkárnői, a középvezetői és a felsővezetői képzésben természetesen a hangsúlyok máshová kerülnek, ismeretekben is részben eltérő a tréning anyaga. Speciális tematika alapján történik a közszereplők képzése. Ennek a tematikája magában foglalja a prezentáció ill. beszédtartás, sajtószereplés kérdéseit is. Az előadásokat Görög Ibolya, a G-Protokoll Bt ügyvezetője tartja, akit a Magyar Közigazgatási Intézet felvett a köztisztviselők továbbképzésében közreműködő oktatók névjegyzékére.

Hogy szervezzem…

…a cég ötéves jubileumi rendezvényét? Melyik oldalon van a magyar és melyiken az EU zászló a hivatalunk épületén? Hogy ültessek díszvacsorán? Az intelligens ember nem TUD mindent, hanem KÉRDEZ. A G-Protokoll Bt protokoll tanácsadó tevékenységét elsősorban cégek, intézmények veszik igénybe. Ötleteket, tanácsokat kérhetnek a hivatali- és közélet számtalan területén: gyáravatás, VIP gála vacsora, hivatalos temetés, nemzetközi konferencia, öltözködés speciális alkalmakra, stb. A tanácsadás a meghívó szövegétől az ültetési rendig, a berendezéstől a hostessek eligazításáig mindenre kiterjedhet.

Hogyan kell…

…ezt tanítani, mondjuk a középiskolában? A Temse Kft. akkreditálta (OKM-4/217/2009), és a pedagógus-továbbképzési jegyzékbe felvetette a 30 órás, Viselkedéskultúra: európaiság,- hitelesség- protokoll című programot, ennek keretében a pedagógusok számára tankönyvet, illetve felkészítő előadást biztosít a G-Protokoll Bt is.