Előadások

Nyilvános előadások

 

 2020.

 

 

 

szeptember 3. Kapuvár,  Protokoll - a nő szerepe Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

szeptember 5.  Budapest. Egész napos: protokoll a rendezvényszervezésben   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

szeptember  9. Tótkomlós,  A nő és a hölgy Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

szeptember 16. Budapest, "Nem adom fel kávézó. Beszélgetés 

 

szeptember 25. Budapest, Kőbányai Kőrösi Kulturális Központ.  Hétköznapi protokoll.  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 szeptember 26. Tokaj -  Hétköznapi protokoll  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

szeptember 28. Győr, Iparkamara - Üzleti protokoll ("Szalon-képes") This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

október 1. Hernádszentandrás -Mindennapi protokoll  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 október 5.  Zalaegerszeg - Az európai viselkedéskultúra alapjai.  www.kereszturyvmk.hu

 

október 7. Makó - Hétköznapi protokoll  www.makohagymahaz.hu

 

 október 9. Csopak - Az étkezés protokollja  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 október 16. Szada - Mindennapi protokoll  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

október 19.  Szeged, Ifjúsági Ház  - Az ünnepek protokollja www.jgypk.hu/mentorhalo

 

október 28. Miskolc, BOKIK  egy napos, Üzleti protokoll  Kontakt:  https://forms.gle/kqnxgGYvzWvTTMEn7

 

 november 6. Budapest, Kaszásdülő - Mindennapi protokoll This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

november 10. Budapest, KMO - Illedelmes vendég (itthon és külföldön) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 november 11. Szeged Érettségin túl és felnőtteknek! Palladium 

https://www.jegy.hu/program/gorog-ibolya-irany-az-elet-116443 

 

 

november 14. Pécs, Protokoll az üzleti életben   www.remenysugarpecs.hu

 

 

december 12. Budapest - Protokoll a rendezvényszervezésben 8egy napos) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 


Ajánlott tematika

 Az előadások témája a hallgatóság összetételéhez igazodik.

 • Az európai viselkedéskultúra helye a kommunikációban. Az európaiság szerepe. Eltérő kultúrák. A konvenciók és a hitelesség
 • A közlés tartalma, a non-verbális elemek helyes használata. A testbeszéd  és a meggyőzés. A szinkronmozgás, mint metanevelés
 • Az öltözködés, mint üzenet
 • Egyéb non-verbális elemek (dohányzás, biológiai megnyilvánulások)
 • A helyes verbalitás: tegezés, magázás. A megszólítás szóban és írásban. A levél és az e-mail
 • Bemutatkozás, kézfogás, kézcsók, bemutatás. Gondok és megoldások
 • Telefonálás, az üzenetrögzítő és a  mobiltelefon használatának illemtana
 • Névjegykártya és használata
 • Ajándék, virág
 • Meghívókártyával szembeni  követelmények és öltözeti előírások rendezvényeken vendégnek és rendezvényesnek
 • Tárgyalások előkészítése, ültetések, kínálási módok
 • Hivatali ceremóniák (aláírás, díjátadás, faültetés, szalagátvágás stb), konferenciák. E témakörökön belül más szempontok szerint sajátíthatják el a tudnivalókat a szervezők,másképp a titkárnők, a vezetők
 • A hivatalos étkezéses alkalmak ismertetése során nem csak az ülve, ill. állva evés mikéntjét, hanem az egyes rendezvénytípusok üzleti szerepét is megismerhetik
 • A diplomáciai protokoll. Rangsorok
 • Az EU protokollja
 • A közszereplés protokollja: prezentáció tartás, sajtófellépés. A közszereplők (állami és cégvezetők) protokolljában nagy hangsúlyt kapnak az előadás tartásakor, beszédmondáskor vagy egy elnökségben javasolt non-verbális és verbális megoldások

Szintén a közszereplők részére hangzik el néhány tudnivaló a sajtókapcsolatokról

DIASOR Letöltése